Återvinning av metall

Varför ska man återvinna metall?

Återvinning av metall är viktigt för miljön eftersom det minskar vår förbrukning av naturresurser och därmed sparar energi. Återvinning av metall har också ekonomiska fördelar. Återvunna metaller är värda mer än sina nya motsvarigheter och kan ge intäkter till skrotupplag, gjuterier, återvinningsföretag, samhällen och företag.

Vilka fördelar finns det med att återvinna metall?

Efterfrågan på metallskrot ökar varje år på grund av den växande världsbefolkningen och den ökade användningen av metaller i hela samhället. Återvinning är också viktigt i stadsområden där det finns mycket byggavfall. Återvunnet material är vanligtvis billigare än sina motsvarigheter, vilket innebär att det kan spara pengar när man bygger vägar, byggnader eller till och med lägger kablar. Användningen av återvunnet material i tillverkningsprocesser gör det möjligt för gjuterier att producera större mängder råmaterial till lägre kostnad .

Återvinning av metaller sparar naturresurser, vilket innebär att det krävs mindre energi för att utvinna nya material för tillverkningsändamål. Återvunna material är också billigare än nyutvunna eller nytillverkade, vilket innebär att kostnaden för föremålen minskar om de tillverkas av återanvända material. Återvunnet metallskrot kan också ge pengar. Återvinningscentraler tjänar pengar genom försäljning av återvunna varor och gjuterier betalar för överblivet skrot eftersom det gör att de kan producera mer råmaterial till en lägre kostnad. Användningen av återvunnet material i tillverkningsprocesser gör det möjligt för gjuterier att producera större mängder råmaterial till lägre kostnad.

Vilka typer av metall kan återvinnas?

Stål står för cirka 60 procent av all metall som amerikanerna använder varje år, enligt den amerikanska National Recycling Coalition (NRC). Det är ett av våra mest återvunna material eftersom det är billigt och lätt att göra sig av med när man är klar med det.

Behöver ni separera ert metallavfall?

Norditek har en teknik för att separera och återvinna metaller som gör det möjligt att göra mycket mer inom området än vad som görs idag.

Med deras sorteringsteknik och de mycket kraftfulla virvelströmsmagneterna som vi använder är det idag möjligt att separera till och med små partiklar av icke-magnetiska metaller. Vilket möjliggör stora vinster ekonomiskt och miljömässigt.

Läs mer om Norditeks lösning för återvinna metall

— februari 22, 2022