Om Oss

Vi bor på en gård i Roslagen, mellan Norrtälje och Åkersberga. Vi, det är jag Lotta, min man Calle samt våra hundar och får. Vår son Petter är utflugen och bor inte längre hemma.


Foto: Jag och hundarna 2009. Krux, Ruth, Ting, Dolly o Pixi


Foto: Calle och Ruth 2009.Fåren

Vi har några får av rasen Pälsfår som håller ängar och hagar öppna. Fåren, eller rättare sagt deras lamm, ger oss gott och mört kött och vackra fina pälsar.

Om du är intresserad av ett lamm- eller fårskinn så går det bra att beställa. Vi säljer både lång-håriga och tvättbara med kortare fäll.

På bilden syns några tackor och lamm. Just dessa lamm är inte renrasiga pälsfår, utan är uppblandade med texel. Men det var ett undantag, vi använder oss bara av pälsfår/gotlandsfår i vår avel. 

 

 

 

Hästar

Kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta. Men den 21 juli 2008 var jag tvungen ta farväl av min bästa väninna och vägvisare i livet - Vaenting. Kvar i hagen fanns då stoet Löngun, en pigg och härligt mjuk Islandshäst. Löngun betyder längtan på isländska. Nu har Löngun fått ett nytt hem hos Sofies Islandshästar i Häringe. Där hon förhoppningsvis kan bli till stor glädje för alla ridglada ungdomar och vuxna. På bilden ovan syns min kära Vaenting i flygande pass.

 


Foto: Löngun

 

Övrigt

Till familjen hör också katterna Solvej (från Kattstallet i Åkeshov) samt Kattflickan Selina (från familjen Johnsson-Hamfelt).  Om du vill ha en katt - eller en hund - kontakta gärna kattstallet eller hundstallet i Åkeshov. Våra gamla kattor, Selma och Stina, försvann till katternas eviga himmel 18 respektive 19 år gamla.  Just nu har vi fyra hundar. Tre labradorer av ren jaktstam som är födda 2002, 2004 och 2008 och en border collie som föddes januari 2011. Hundarna lever med oss i familjen och följer med Lotta till arbetet på Kennelklubbens ungdomsförbund, Sveriges Hundungdom, i Spånga.

 


Foto: Solvej


Foto: Sigismund (som tyvärr försvann spårlöst sommaren 2011)


Foto: Selina


Sidan uppdaterad: 2011-08-02