Valpar födda 2008

Tillbaka

Nedan ser du bilder på Andvikens senaste kull, den mellan Dolly (Tribute to D Parton) och Pepper (SEJ(j)CH Justlike Prince Philip) valpar som föddes den 16 november 2008.


 


Krux 8 veckor
 

********************************************************
Fler bilder på valparna finns här. Du hittar dem även under Valpbilder

********************************************************


 


 


 


 


 
         

 


 


 


 


 
         

 


 


 


 


 
********************************************************
 


 


 
         

 


 


 
********************************************************
 

Valparna födda

Klockan halv två efter midnatt den 16 november föddes Dollys första valp.
Det var en mörkgul hane. Sen fortsatte valpningen under hela natten och till slut frampå morgonen hade Dolly fått fem tikar och två hanar. Både Dolly och jag var ganska trötta där under natten så när kompisen Monica kom tidigt tidigt på morgonen med en termos med the blev vi glada och fick ny energi. Allting blir så mycket roligare när man är flera... Husets två grabbar är inte mycket för förlossningar, vare sig det är fåren som ska lamma eller hundar som ska valpa. Valparna var ganska små (jag är van vid Tingans sort!) och de vägde mellan 240-350 gram. Tre av tikarna är gula, från lite ljusare (blir som Tingeling skulle jag tro) till mökare gul. En pojke är mörkt gul och den andre är svart. Ett par valpar är "otingade" än så länge och om du är intresserad av en Dolly-Pepper valp är du mycket välkommen att höra av dig via e-post eller telefon!
  


 
         

 


 

Dolly dagen innan, den 15 november
 

Valpar väntas i november efter :
 

Pepper

Dolly
SJ(j)CH Justlike Prince Philip
S41347/2004
HD, AD, PRA/prcd clear och ögon u.a
Född 2004-05-07
Ägare Peggy och Magnus Westerlund
e. NORDJCH Tasco Brimstone
u. SJ(j)CH, SJ(A)CH Moormans Look Twice
 
Andvikens Tribute to D Parton
S20146/2004
HD, AD, PRA/prcd clear och ögon u.a
Född 2004-02-18
Uppfödare Lotta Treiberg
e. SJ(j)CH Duvkullans Cello
u. Searover Ginger Rogers
 

Om Dolly

Dolly är en mycket härlig mörkt gul labradortik. Alltid glad, mycket social, snäll och lekfull. Hon ska nästa säsong startas i elitklass på B-prov och även på A-prov, hon har godkänt Kvalificeringsklass för A-prov. Dolly är mycket lättsam och lär sig saker snabbt, hon är född med en naturlig viltfinnarförmåga och är min bästa markör. Hon har sedan sitt första år i livet följt med på jakter som apportör på både andjakter och fältfågeljakter. Hon är tyst och lugn och är den trevligaste jaktkamrat man kan tänka sig. Men när hon jobbar går det undan... Precis som sin mamma (Tingeling) ger hon sig inte i första taget utan ligger i och jobbar tills sista fågeln är bärgad.

Om Pepper

Pepper bor hemma hos Magnus och Peggy Westerlund utanför Enköping. Min familj och jag hade den stora förmånen att få ha Pepper boende hos oss under en vecka. Han flöt in direkt i vårt liv och fann sig tillrätta både bland får och hästar liksom att följa med mig till Kennelklubben och ligga under skrivbordet på kontoret. Då det var lite jakter under veckan som jag hade Pepper fick jag även det stora nöjet att få ha honom som apportör, det var fantastiskt kul! Han apporterade och följde mina signaler som om vi hade tränat ihop i hela hans liv. Det var med stor saknad som jag lämnade tillbaka honom. Men som tur är syns vi ganska ofta på jakter. Pepper är en lika duktig markör som Dolly, han är lugn, tyst och samlad vid sidan hela tiden och jobbar snabbt och effektivt när så behövs och är väldigt lättstyrd. Läs mer om Pepper på Peggys hemsida www.kennelreloads.com/

Om valparna

Alla valpköpare är välkomna på valpträffar som anordnas regelbundet under valpens första år, däremellan och när hunden är äldre får du som valpköpare träningshjälp så ofta du vill. Valparna levereras vaccinerade, id-märkta, registrerade och veterinärbesiktigade.


Sidan uppdaterad: 2007-08-13